JOLANDA
MAAKT VAN ELK KIND
EEN SUPERHELD!

Hallo, ik ben Jolanda. Ik vind het fantastisch om kinderen een stapje verder te helpen!

Mijn kracht ligt in de combinatie van leerkracht en kindercoach. Met de ervaringen die ik meebreng door deze combinatie, help ik ook jouw kind heel graag weer een stapje verder.

Samen met mijn man en zoontje woon ik met veel plezier in Scharnegoutum, net boven Sneek. Sinds 2018 heb ik mijn praktijk voor kindercoaching aan huis.

Na mijn pabo-studie ben ik in 2012 begonnen in het basisonderwijs. Ik ben daar helemaal op mijn plek en geniet er elke dag weer van om met kinderen te werken. Elk kind is uniek en heeft zijn of haar eigen aanpak en aandacht nodig. En juist dat is lastig in het huidige systeem van passend onderwijs: er is op school maar beperkt tijd. Tijd voor echte aandacht voor alle 25 á 30 kinderen in een klas is er dus helaas niet.

Tegelijkertijd wordt er veel van kinderen verwacht. De lat ligt hoog. Leren lezen en schrijven, samenwerken, begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en óók nog presteren. Dagelijks zie ik hoe kinderen hiermee worstelen. En als ik dan een vader of moeder op een dag hoor zeggen dat hun kind niet meer naar school wil, breekt mijn juffenhart.

Lees meer >>

In de eerste vijf jaar na mijn studie heb ik mezelf nog volop doorontwikkeld. Ik volgde de cursussen Rots & Water en Omgaan met Dyslexie en deed mee aan de trainingen Meer- en Hoofdbegaafdheid en De Vreedzame School. In 2015 startte ik met de civas-opleiding Opvoedcoach en in 2017 met een brede coachopleiding met specialisatie kindercoach. Dat betekende anderhalf jaar lang elk weekend een lesdag in Hoofddorp, óf een dag intervisie, supervisie en leertherapie.

Met name de brede coachopleiding, specialisatie kindercoach paste heel goed bij me. Ik heb onwijs veel geleerd en ging steeds beter inzien hoe ik kinderen kan helpen om hun persoonlijke doelen te bereiken en daarbij ook ouders en leerkrachten kan coachen. En het mooiste is: de kinderen leren mij elke dag weer iets nieuws!

Mijn kracht ligt in de combinatie van leerkracht en kindercoach. Met de ervaringen die ik meebreng door deze combinatie, help ik ook jouw kind heel graag weer een stapje verder.